Elkaar verstaan

Elkaar

Communiceren. Iedereen doet het. En meestal gaat dat goed! Toch ken je vast die situaties:

 • waarin je het gevoel hebt dat je het over hetzelfde hebt en later toch blijkt dat die afspraak door de ander anders is begrepen;
 • van een overleg met collega’s waarin iedereen instemmend knikt en vervolgens totaal andere dingen gaat doen;
 • waarin het lijkt of je gesprekspartner totaal niet reageert op wat jij zegt;
 • dat het management verwacht dat de werknemers ‘even veranderen’.

Je verstaat elkaar niet.

Kan dat beter? Jazeker.

Dat is wat mij drijft! Het is de rode lijn door alles wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. Want als mensen elkaar verstaan, maakt dat het leven zoveel makkelijker. Het scheelt tijd, energie, ergernis. Het verhoogt de effectiviteit en het plezier.

Ik onderscheid daarin drie niveaus. Op ieder niveau biedt ik mijn diensten aan om jou of jullie te helpen elkaar beter te gaan verstaan.

 1. Versta jezelf

Versta je jezelf? Weet je waar voor je staat, wat jou drijft? Hoe maak jij je keuzes en waar krijg jij energie van. En in hoeverre sta jij open om anderen te kunnen verstaan? Als je daar inzicht in hebt, dan versta je niet alleen jezelf, maar kun je ook beter een ander verstaan.

Ik bied jou daarom:

 • Een drijfverentest(gebaseerd op Spiral Dynamics) met aansluitend een individueel coachingsgesprek.

Duur: invullen test: 20-30 minuten

Coachingsgesprek: 2 uur (fysiek of online)

Kosten: 200 euro (inclusief drijfverentest en uitgebreid waarde- en veranderprofiel)

 • Een ‘hoe kun je je altijd goed voelen’ – sessieIk leer je onder andere hoe je ‘je gevoel om kunt draaien’, waardoor je weer open staat om jezelf èn anderen te verstaan.

Duur: 2 uur (fysiek of online)

Kosten: 150 euro

 

 1. Versta elkaar

Als je de andere verstaat, communiceer je beter en bereik je samen meer. Je voelt je beiden gehoord en je verliest geen tijd in miscommunicatie. Dit geldt ook voor teams.

Ik bied teams en organisaties daarom:

 • Verschillende workshops en trainingen met als uitgangspunt: doorbreken van patronen, dialoog en mensen laten doorleven, voelen, begrijpen en betrokken zijn bij wat er van ze wordt gevraagd. Om ze zo mee te nemen en te zorgen dat je iedereen het over dezelfde ‘bal’ heeft. Dan neem je ze mee, daan verstaan ze elkaar beter.
  De workshops gaan bijvoorbeeld over ‘de kunst van werken’, de dramadriehoek, veranderprofielen van de organisatie versus de drijfveren van de medewerkers, of helpen te komen tot een gedeelde toekomstvisie.

Duur: uiteraard afhankelijk van de opdracht, de hoeveelheid deelnemers en het doel, maar meestal een dagdeel tot een dag.
Kosten: ook afhankelijk van de opdracht, het aantal deelnemers en het doel.

De workshops en trainingen geef en faciliteer ik ook vanuit mijn bedrijf en met mijn collega’s van dif.works.

 

 1. Versta de organisatie

Als je mensen de organisatie verstaan voelen ze zich meer betrokken. Ze begrijpen beter waarom keuzes worden gemaakt en gaan mee in verandering. Met als ultieme doel dat ze zelf hun verantwoordelijk nemen in de organisatie. Communicatie speelt daarin een cruciale rol.

Ik bied organisaties daarom:

 • (strategisch) communicatieadvies. Met een specialisatie op interne communicatie bij veranderingen en communicatie in (en tussen) netwerkorganisaties.

Duur: afhankelijk van de opdracht, meerdere dagen in de week voor meerdere maanden.
Kosten: 85 euro per uur.